Kleurrijke snijbietstamp met worst
Vlees

Kleurrijke snijbietstamp met worst

en jus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 gram aardappel kruimig
  • 0.5 gram boter
  • 50 milliliter jus
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 30 milliliter melk
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 bosje(s) snijbiet
  • 1 stuk(s) worst
  • 500 gram aardappel kruimig
  • 1 gram boter
  • 100 milliliter jus
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 60 milliliter melk
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 2 stuk(s) worst
  • 750 gram aardappel kruimig
  • 1.5 gram boter
  • 150 milliliter jus
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 90 milliliter melk
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 bosje(s) snijbiet
  • 3 stuk(s) worst
  • 1000 gram aardappel kruimig
  • 2 gram boter
  • 200 milliliter jus
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 120 milliliter melk
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 bosje(s) snijbiet
  • 4 stuk(s) worst

Tip

Verwarm de jus altijd op laag vuur, anders verdampt het snel en houd je minder van deze lekkere jus over. Als de jus warm is, haal van het vuur.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd in stukken. Als het water kookt, voeg toe aan de pan en kook in circa 15 minuten gaar.

Stap 2

Was de snijbiet. Snijd de stengels eraf en snijd in stukjes. Snijd het blad grof. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Stap 3

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de worst in circa 10 minuten gaar.

Stap 4

Als de aardappelen gaar zijn (test met vork), giet het vocht af. Voeg de melk, wat zout en de boter toe aan de aardappelen. Stamp fijn. Doe de jus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur.

Stap 5

Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de steeltjes van de snijbiet toe en bak 5 minuten. Voeg na 5 minuten de bladeren toe en bak nog een paar minuten mee.

Stap 6

Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de snijbiet met ui en knoflook en de gehakte peterselie toe aan de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Schep de snijbietstamp op de borden en maak een kuiltje voor de jus. Giet de jus in het kuiltje en leg de worst erbovenop.