Kleurrijke snijbietstamp met feta
en walnoten
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel kruimig
- 0.5 gram boter
- 75 gram feta
- 50 milliliter jus
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 30 milliliter melk
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 0.5 bosje(s) snijbiet
- 25 gram walnoten
- 500 gram aardappel kruimig
- 1 gram boter
- 150 gram feta
- 100 milliliter jus
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 60 milliliter melk
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 50 gram walnoten
- 750 gram aardappel kruimig
- 1.5 gram boter
- 225 gram feta
- 150 milliliter jus
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 90 milliliter melk
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1.5 bosje(s) snijbiet
- 75 gram walnoten
- 1000 gram aardappel kruimig
- 2 gram boter
- 300 gram feta
- 200 milliliter jus
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 120 milliliter melk
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 bosje(s) snijbiet
- 100 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Verwarm de jus altijd op laag vuur, anders verdampt het snel en houd je minder van deze lekkere jus over. Als de jus warm is, haal van het vuur.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd in stukken. Als het water kookt, voeg toe aan de pan en kook in circa 15 minuten gaar.
Was de snijbiet. Snijd de stengels eraf en snijd in stukjes. Snijd het blad grof. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Als de aardappelen gaar zijn (test met vork), giet het vocht af. Voeg de melk, wat zout en de boter toe aan de aardappelen. Stamp fijn. Doe de jus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur.
Verhit een koekenpan en voeg de walnoten toe aan de pan. Bak de walnoten tot ze kleur beginnen te krijgen. Zet daarna het vuur uit.
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de steeltjes van de snijbiet toe en bak 5 minuten. Voeg na 5 minuten de bladeren toe en bak nog een paar minuten mee.
Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de snijbiet met ui en knoflook en de gehakte peterselie toe aan de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Schep de snijbietstamp op de borden. Maak een kuiltje voor de jus en giet de jus erin. Brokkel de feta over de stamp en maak af met de geroosterde walnoten.