Kleurrijke snijbietrolletjes
met parelcouscous en yoghurtsaus
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 80 gram geitenfeta
- 0.5 stuk(s) gele paprika
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 1 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 75 gram parelcouscous
- 0.5 bosje(s) regenboog snijbiet
- 75 milliliter volle yoghurt
- 80 gram witte bonen
- 1 stuk(s) citroen
- 160 gram geitenfeta
- 1 stuk(s) gele paprika
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram parelcouscous
- 1 bosje(s) regenboog snijbiet
- 150 milliliter volle yoghurt
- 160 gram witte bonen
- 1.5 stuk(s) citroen
- 240 gram geitenfeta
- 1.5 stuk(s) gele paprika
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 3 theelepel(s) honing
- 6 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 225 gram parelcouscous
- 1 bosje(s) regenboog snijbiet
- 225 milliliter volle yoghurt
- 240 gram witte bonen
- 2 stuk(s) citroen
- 320 gram geitenfeta
- 2 stuk(s) gele paprika
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 theelepel(s) honing
- 8 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 300 gram parelcouscous
- 2 bosje(s) regenboog snijbiet
- 300 milliliter volle yoghurt
- 320 gram witte bonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Let op! Voor dit recept heb je een keukenmixer of staafmixer nodig. Indien je deze niet hebt, snijd alles dan grof en meng geheel. Daarnaast nog een tip: Probeer de snijbiet binnen 2 dagen te eten, dan blijft het blad nog stevig. Bewaar de snijbiet in je groentenla. Mocht het je niet lukken binnen 2 dagen op te eten en zijn de bladeren wat slapper geworden? Leg de bladeren in een bak met ijsoud water met wat ijsblokjes, zo worden ze weer wat steviger.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de couscous. Gaar de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Rasp de helft van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de bonen, feta, de helft van de peterselie, 1/3 van het citroensap, de helft van de knoflook, peper en zout in een keukenmixer en draai grof. Mocht je geen keukenmixer hebben, kun je dit ook pureren met een staafmixer. Voeg een klein beetje water of extra vierge olijfolie toe als de staafmixer niet goed door de massa heen komt.
Snijd de andere helft van de peterselie fijn en meng met de yoghurt, de rasp van de citroen en 1/3 van het citroensap. Breng op smaak met honing, peper en zout.
Breng water aan de kook voor het weken van de bladeren. Was de snijbiet. Snijd de stelen eraf en leg apart. Leg de bladeren in een grote kom of pan en giet hier kokend water op en laat 5 minuten weken. Snijd ondertussen de stelen van de snijbiet in blokjes. Snipper de ui en snijd de overgebleven knoflook fijn. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesneden ui, knoflook en stelen van de snijbiet. Breng op smaak met peper en zout. Bak in circa 5 minuten gaar.
Leg de bladeren op een snijplank, dep droog en schep een grote eetlepel van het bonen-feta mengsel in het midden van het blad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het pakketje dicht. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en leg hier de rolletjes in. Bak ze 3 minuten op middelhoog vuur.
Was de paprika, snijd in blokjes en leg in een grote schaal. Voeg de couscous toe aan de schaal en voeg extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap toe. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken snijbiet toe en hussel geheel. Serveer de couscous op de borden. Schep de yoghurt op de couscous en leg hierop de gebakken snijbietrolletjes.