Kleurrijke snijbietrolletjes
met parelcouscous en yoghurtsaus
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) gele paprika
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 1 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 1 gram kerriepoeder
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 75 gram parelcouscous
- 0.5 bosje(s) regenboog snijbiet
- 120 gram rundergehakt
- 75 milliliter volle yoghurt
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) gele paprika
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 2 gram kerriepoeder
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram parelcouscous
- 1 bosje(s) regenboog snijbiet
- 240 gram rundergehakt
- 150 milliliter volle yoghurt
- 0.75 stuk(s) citroen
- 1.5 stuk(s) gele paprika
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 3 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 3 gram kerriepoeder
- 6 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 225 gram parelcouscous
- 1 bosje(s) regenboog snijbiet
- 360 gram rundergehakt
- 225 milliliter volle yoghurt
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) gele paprika
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 4 gram kerriepoeder
- 8 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 300 gram parelcouscous
- 2 bosje(s) regenboog snijbiet
- 480 gram rundergehakt
- 300 milliliter volle yoghurt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Probeer de snijbiet binnen 2 dagen te eten, dan blijft het blad nog stevig. Bewaar de snijbiet in je groente la. Mocht het je niet lukken binnen 2 dagen op te eten en zijn de bladeren wat slapper geworden? Leg de bladeren in een bak met ijskoud water met wat ijsblokjes, zo worden ze weer wat steviger.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de couscous. Gaar de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de helft van de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, kerrie, peper en zout. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan het gehakt.
Meng de yoghurt met de andere helft van de peterselie, rasp van citroen en de helft van het benodigde sap van de citroen. Breng op smaak met honing, peper en zout.
Breng water aan de kook voor het weken van de bladeren. Was de snijbiet. Snijd de stelen eraf en leg apart. Leg de bladeren in een grote kom of pan en giet hier kokend water op en laat 5 minuten weken. Snijd ondertussen de stelen van de snijbiet in blokjes. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de rest van de gesneden ui en knoflook en stelen van de snijbiet. Breng op smaak met peper en zout. Bak in circa 5 minuten gaar.
Leg de bladeren op een snijplank, dep droog en schep een grote eetlepel gehakt in het midden van het blad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het pakketje dicht. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en leg hier de rolletjes in. Bak ze 3 minuten op middelhoog vuur.
Was de paprika, snijd in blokjes en leg in een grote schaal. Voeg de couscous toe aan de schaal en voeg extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap toe. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken snijbiet toe en hussel het geheel. Serveer de couscous op de borden. Schep de yoghurt op de couscous en leg hierop de gebakken snijbietrolletjes.