Kleurrijke quinoa salade met paarse bimi
en hazelnoten
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 1 stengel(st) bosui
- 20 gram hazelnoten
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 0.5 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 200 gram paarse bimi
- 75 gram quinoa
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 50 gram spinazie
- 1 stuk(s) appel
- 2 stengel(st) bosui
- 40 gram hazelnoten
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 400 gram paarse bimi
- 150 gram quinoa
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 100 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) appel
- 3 stengel(st) bosui
- 60 gram hazelnoten
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1.5 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 600 gram paarse bimi
- 225 gram quinoa
- 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 150 gram spinazie
- 2 stuk(s) appel
- 4 stengel(st) bosui
- 80 gram hazelnoten
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 800 gram paarse bimi
- 300 gram quinoa
- 2 stuk(s) sinaasappel(s)
- 200 gram spinazie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Bak de bovenkant van de bimi aan de zijkant van de pan, de steeltjes in het midden van de pan. Zo verbranden de mooie roosjes niet al te snel.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in circa 8 minuten gaar. Laat daarna met een deksel op de pan en het vuur uit doorgaren tot je aan tafel gaat.
Was de bimi. Snijd de bovenkant van de bimi en de steeltjes in stukken. Verhit wat olie in een hapjespan en bak eerst de steeltjes van de bimi. Voeg na 8 minuten de roosjes toe en bestrooi de bimi met knoflookpoeder en een klein snufje zout. Bak het geheel nog circa 8 minuten.
Snijd de bosui ringetjes. Was de appel en snijd in dunne partjes. Snijd de helft van de benodigde sinaasappel in partjes en daarna in stukjes. De rest van de sinaasappel pers je uit.
Verhit een koekenpan en bak hier de hazelnoten in tot ze kleur krijgen. Hussel de hazelnoten tussendoor om, zodat ze niet te snel verkleuren.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, extra vierge olijfolie, mosterd en een snufje zout. Klop de dressing zodat het mooi bindt.
Doe de quinoa in een grote schaal en voeg de appel, sinaasappel, bosui, spinazie en bimi toe. Schenk de dressing over de salade en hussel geheel. Schep de salade op de borden en maak af met de geroosterde hazelnoten.