Kleurrijke quinoa salade met paarse bimi
en beekridder
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 1 stengel(st) bosui
- 90 gram gerookte beekridder
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 0.5 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 200 gram paarse bimi
- 75 gram quinoa
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 1 stuk(s) appel
- 2 stengel(st) bosui
- 180 gram gerookte beekridder
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 400 gram paarse bimi
- 150 gram quinoa
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 1.5 stuk(s) appel
- 3 stengel(st) bosui
- 270 gram gerookte beekridder
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1.5 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 600 gram paarse bimi
- 225 gram quinoa
- 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 2 stuk(s) appel
- 4 stengel(st) bosui
- 360 gram gerookte beekridder
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 800 gram paarse bimi
- 300 gram quinoa
- 2 stuk(s) sinaasappel(s)
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Haal de beekridder minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Zo heeft de beekridder veel meer smaak en wordt het nóg meer genieten!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in circa 8 minuten gaar. Laat daarna met een deksel op de pan en het vuur uit doorgaren tot je aan tafel gaat.
Was de bimi. Snijd de bovenkant van de bimi en de steeltjes in stukken. Verhit wat olie in een hapjespan en bak eerst de steeltjes van de bimi. Voeg na 8 minuten de roosjes toe en bestrooi de bimi met knoflookpoeder en een klein snufje zout. Bak het geheel nog circa 8 minuten.
Was de bosui en snijd in ringetjes. Was de appel en snijd in dunne partjes.
Snijd de helft van de benodigde sinaasappel in partjes en daarna in stukjes. De rest van de sinaasappel pers je uit.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, extra vierge olijfolie, mosterd en een snufje zout. Klop de dressing zodat het mooi bindt.
Doe de quinoa in een grote schaal en voeg de appel, sinaasappel, bosui en bimi toe. Schenk de dressing over de salade en hussel geheel. Schep de salade op de borden. Haal het vel van de beekridder en verdeel het filet in stukjes over de salade.