Kleurrijke quinoa bowl
met krokante tofu
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram Plantaardige sriracha mayo
- 100 gram bospeen
- 0.5 stuk(s) limoen
- 55 gram mais in blik
- 75 gram quinoa
- 0.25 gram rode kool
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 125 gram tofu
- 50 gram Plantaardige sriracha mayo
- 200 gram bospeen
- 1 stuk(s) limoen
- 110 gram mais in blik
- 150 gram quinoa
- 0.5 gram rode kool
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 250 gram tofu
- 75 gram Plantaardige sriracha mayo
- 300 gram bospeen
- 1.5 stuk(s) limoen
- 165 gram mais in blik
- 225 gram quinoa
- 0.75 gram rode kool
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 375 gram tofu
- 100 gram Plantaardige sriracha mayo
- 400 gram bospeen
- 2 stuk(s) limoen
- 220 gram mais in blik
- 300 gram quinoa
- 1 gram rode kool
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 500 gram tofu
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Voeg wat sesamolie toe aan de quinoa voor een rijkere smaak en maak eventueel de bowl af met koriander.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in circa 8 minuten gaar. Laat daarna met een deksel op de pan en het vuur uit doorgaren.
Dep de tofu droog en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een hapjespan en voeg de tofu toe. Bak rondom goudbruin. Schep tussentijds een paar keer om. Als de tofublokjes krokant zijn, schep op een bord met keukenpapier en bestrooi met fijn zout.
Was de wortelen en rasp met een grove rasp. Als je geen rasp hebt, snijd de wortel in kleine blokjes of dunne plakjes. Was de rode kool en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
Pers de limoen uit. Als de quinoa gaar is, breng op smaak met sojasaus en limoensap.
Doe de mais in een vergiet en laat uitlekken.
Zet diepe borden klaar. Schep de quinoa op en verdeel de gesneden groenten en mais erover. Druppel de srirachamayonaise over de groenten en leg de krokante tofublokjes er bovenop.