Kleurrijke pokebowl
Vegan

Kleurrijke pokebowl

met oranje bloemkool en sriracha

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram blue japonrijst
  • 1.5 stengel(st) bosui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) oranje bloemkool
  • 75 gram peultjes
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 15 gram sriracha mayo
  • 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 200 gram blue japonrijst
  • 3 stengel(st) bosui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 150 gram peultjes
  • 1 bosje(s) radijs
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 30 gram sriracha mayo
  • 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 300 gram blue japonrijst
  • 4.5 stengel(st) bosui
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 225 gram peultjes
  • 1 bosje(s) radijs
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 45 gram sriracha mayo
  • 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 400 gram blue japonrijst
  • 6 stengel(st) bosui
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) oranje bloemkool
  • 300 gram peultjes
  • 2 bosje(s) radijs
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 60 gram sriracha mayo
  • 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog wat bloemkool en sirachamayonaise over? Dip een rauwe bloemkool in wat sirachamayonaise als snack. Dé favoriete snack van onze fotograaf Thomas en straks die mogelijk ook die van jou!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg geen zout toe aan het water, de rijst wordt later op smaak gemaakt met sojasaus, wat al erg zout is van zichzelf.

STAP 2

Was de bloemkool en snijd in hele kleine roosjes. Leg de roosjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Pers de knoflook boven de ovenschaal en hussel het geheel. Rooster 20 minuten in de oven.

STAP 3

Breng water aan de kook voor de tuinbonen. Dop de tuinbonen door de bonen uit de peul te drukken. Kook de bonen in circa 7 minuten gaar. Doe geen zout in het water als je de bonen enkel hebt gedopt, dus als het vliesje er nog aan zit. Als je zout toevoegt bij enkelgedopte bonen kan het vliesje wat stug worden. Heb je de tuinbonen dubbel gedopt (dus het vliesje eraf gehaald), kun je wel wat zout aan het water toevoegen.

STAP 4

Was de radijses en snijd in plakjes. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Bak de sesamzaadjes 3 minuten in een droge pan.

STAP 5

Als de rijst gaar is, voeg sojasaus toe aan de rijst. Doe de rijst in een diepe kom. Verdeel de gesneden groenten, gebakken bloemkoolroosjes en boontjes over de rijst.

STAP 6

Maak het gerecht af met de sriracha mayonaise en de gebakken sesamzaadjes.