Kleurrijke pokebowl
met oranje bloemkool en sriracha
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram blue japonrijst
- 1.5 stengel(st) bosui
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.5 stuk(s) oranje bloemkool
- 75 gram peultjes
- 0.5 bosje(s) radijs
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 15 gram sriracha mayo
- 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 200 gram blue japonrijst
- 3 stengel(st) bosui
- 4 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 1 stuk(s) oranje bloemkool
- 150 gram peultjes
- 1 bosje(s) radijs
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 30 gram sriracha mayo
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 300 gram blue japonrijst
- 4.5 stengel(st) bosui
- 6 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 1 stuk(s) oranje bloemkool
- 225 gram peultjes
- 1 bosje(s) radijs
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 45 gram sriracha mayo
- 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 400 gram blue japonrijst
- 6 stengel(st) bosui
- 8 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 stuk(s) oranje bloemkool
- 300 gram peultjes
- 2 bosje(s) radijs
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 60 gram sriracha mayo
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Heb je nog wat bloemkool en srirachamayonaise over? Dip kleine rauwe bloemkoolroosjes in wat srirachamayonaise als snack. Dé favoriete snack van onze fotograaf Thomas en straks mogelijk ook die van jou!
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg geen zout toe aan het water, de rijst wordt later op smaak gemaakt met sojasaus, wat al erg zout is van zichzelf.
Was de bloemkool en snijd in hele kleine roosjes. Leg de roosjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Pers de knoflook boven de ovenschaal en hussel het geheel. Rooster 20 minuten in de oven.
Breng water aan de kook voor de peultjes. Was de peultjes en maak ze schoon door een klein stukje van de uiteinden af te snijden en de vezelige 'draad' te verwijderen. Kook in circa 5 minuten beetgaar.
Was de radijses en snijd in plakjes. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Bak de sesamzaadjes 3 minuten in een droge pan.
Als de rijst gaar is, voeg sojasaus toe aan de rijst. Doe de rijst in een diepe kom. Verdeel de gesneden groenten, gebakken bloemkoolroosjes en cashewnoten over de rijst.
Maak het gerecht af met de siracha mayonaise en de gebakken sesamzaadjes.