Kleurrijke plaattaart
Vegan

Kleurrijke plaattaart

met rode biet en roodlofsalade

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 2 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram plantaardige kaas
  • 200 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) roodlof
  • 2 gram tijm
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 3 gram basilicum
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram plantaardige kaas
  • 400 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) roodlof
  • 2 gram tijm
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 5 gram basilicum
  • 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram plantaardige kaas
  • 600 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) roodlof
  • 3 gram tijm
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 6 gram basilicum
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram plantaardige kaas
  • 800 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) roodlof
  • 3 gram tijm

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • bakpan
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Begin op tijd met het koken van de bietjes, dat duurt namelijk wel even voordat ze gaar zijn! Wist je dat je rauwe bieten altijd beter met schil kunt koken? Dan blijven de vitamines goed bewaard. Wil je graag een plantaardige kaas over de plaattaart, kies dan een soort die je zelf lekker vindt.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

STAP 1

Breng in een kookpan ruim water en een snufje zout aan de kook. Spoel de bieten schoon. Kook de bieten 1,5-2 uur. Test of ze goed gaar zijn. Ze zijn gaar als je er met een vork in prikt en ze zacht aanvoelen. De schil zit dan los. Laat de bieten uitdampen en haal het velletje eraf.

STAP 2

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de bieten in dunne plakken. Snijd de basilicum grof.

STAP 3

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de uienringen. Besprenkel met balsamicoazijn, de helft van de tijm, peper en zout. Karameliseer de uien ca. 5 minuten, tot ze goed kleuren en de balsamicoazijn is opgenomen.

STAP 4

Rol het deeg uit en beleg met de plakjes biet. Verdeel de uien erover en bak 10 minuten. Haal de plaattaart daarna uit de oven, maar laat de oven aan staan. Beleg de plaattaart met walnoten, de rest van de tijm en eventueel een kaas naar eigen smaak. Kruid met peper en zout. Rooster nog 5 minuten bovenin de oven.

STAP 5

Snijd de roodlof doormidden en verwijder de kern. Snijd in langwerpige repen en leg in een saladekom. Maak een dressing van olijfolie, azijn, agavesiroop, peper en zout. Meng de dressing door de roodlof.

STAP 6

Garneer de plaattaart met basilicum en serveer met de roodlofsalade.