Kleurrijke plaattaart
Vlees

Kleurrijke plaattaart

met rode biet en brie

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram bakspekjes
  • 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 2 gram basilicum
  • 50 gram brie
  • 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 20 gram gepelde walnoten
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 1 stuk(s) roodlof
  • 1 gram tijm
  • 150 gram bakspekjes
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 3 gram basilicum
  • 100 gram brie
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 2 stuk(s) roodlof
  • 2 gram tijm
  • 225 gram bakspekjes
  • 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 5 gram basilicum
  • 150 gram brie
  • 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 60 gram gepelde walnoten
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 3 stuk(s) roodlof
  • 3 gram tijm
  • 300 gram bakspekjes
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 6 gram basilicum
  • 200 gram brie
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 800 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 4 stuk(s) roodlof
  • 4 gram tijm

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • vergiet
  • 2 bakpannen
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Begin op tijd met het koken van de bietjes, dat duurt namelijk wel even voordat ze gaar zijn! Wist je dat je rauwe bieten altijd beter met schil kunt koken? Dan blijven de vitamines goed bewaard.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

STAP 1

Breng in een kookpan ruim water en een snufje zout aan de kook. Spoel de bieten schoon. Kook de bieten 1,5-2 uur. Test of ze goed gaar zijn. Ze zijn gaar als je er met een vork in prikt en ze zacht aanvoelen. De schil zit dan los. Laat de bieten uitdampen en haal het velletje eraf.

STAP 2

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de bieten in dunne plakken. Snijd de basilicum grof. Snijd de brie in plakjes.

STAP 3

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de uienringen. Besprenkel met balsamicoazijn, de helft van de tijm, peper en zout. Karameliseer de uien ca. 5 minuten, tot ze goed kleuren en de balsamicoazijn is opgenomen. Bak in een andere pan de spekjes krokant.

STAP 4

Rol het deeg uit en beleg met de plakjes biet. Verdeel de uien erover en bak 10 minuten. Haal de plaattaart daarna uit de oven, maar laat de oven aan staan. Beleg de plaattaart met plakjes brie, walnoten, gebakken spekjes en de rest van de tijm. Kruid naar smaak met peper en zout. Rooster nog 5 minuten bovenin de oven.

STAP 5

Snijd de roodlof doormidden en verwijder de kern. Snijd in langwerpige repen en leg in een saladekom. Maak een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de dressing door de roodlof.

STAP 6

Garneer de plaattaart met basilicum en serveer met de roodlofsalade.