Kleurrijke plaattaart
Vega

Kleurrijke plaattaart

met rode biet en brie

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 2 gram basilicum
  • 50 gram brie
  • 130 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 20 gram gepelde walnoten
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 1 stuk(s) roodlof
  • 2 gram tijm
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 3 gram basilicum
  • 100 gram brie
  • 260 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 2 stuk(s) roodlof
  • 2 gram tijm
  • 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 5 gram basilicum
  • 150 gram brie
  • 390 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 60 gram gepelde walnoten
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 750 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 3 stuk(s) roodlof
  • 3 gram tijm
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 6 gram basilicum
  • 200 gram brie
  • 520 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1000 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 4 stuk(s) roodlof
  • 3 gram tijm

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • vergiet
  • keukenpapier
  • 1 bakpan
  • snijplank
  • mes
  • mengkom
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het bewaren van verse basilicum gaat het beste op een koele, donkere plaats (8 tot 15 °C), maar nooit in de koelkast: dan worden de blaadjes zwart en verdwijnt de smaak.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven op 220 graden.

STAP 2

Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Laat de bietjes uitlekken en dep daarna droog. Snijd in dunne plakken. Snijd de basilicum grof. Snijd de brie in plakjes.

STAP 3

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de uienringen. Besprenkel met balsamicoazijn, de helft van de tijm, peper en zout. Karameliseer de uien ca. 5 minuten, tot ze goed kleuren en de balsamicoazijn is opgenomen.

STAP 4

Rol het deeg uit en beleg met de plakjes biet. Verdeel de uien erover en bak 10 minuten. Haal de plaattaart daarna uit de oven, maar laat de oven aan staan. Beleg de plaattaart met plakjes brie, walnoten en de rest van de tijm. Kruid naar smaak met peper en zout. Rooster nog 5 minuten bovenin de oven.

STAP 5

Snijd de roodlof doormidden en verwijder de kern. Snijd in langwerpige repen en leg in een saladekom. Maak een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de dressing door de roodlof.

STAP 6

Garneer de plaattaart met basilicum en serveer met de roodlofsalade.