Klassieke vega witlof
Vega

Klassieke vega witlof

met walnoten

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 milliliter crème fraîche
  • 20 gram gepelde walnoten
  • 50 gram geraspte kaas
  • 200 gram krieltjes
  • 0.5 theelepel(s) nootmuskaat
  • 2 stuk(s) witlof
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 100 gram geraspte kaas
  • 400 gram krieltjes
  • 1 theelepel(s) nootmuskaat
  • 4 stuk(s) witlof
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 60 gram gepelde walnoten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 600 gram krieltjes
  • 1.5 theelepel(s) nootmuskaat
  • 6 stuk(s) witlof
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 80 gram gepelde walnoten
  • 200 gram geraspte kaas
  • 800 gram krieltjes
  • 2 theelepel(s) nootmuskaat
  • 8 stuk(s) witlof

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Er kan wat kookvocht uit de witlof komen in de oven. Als je wilt kan je wat broodkruimels of paneermeel in de bodem van de ovenschaal doen, die nemen vocht op.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes en kook deze ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Breng ondertussen in een andere, ruime pan water met een snufje zout aan de kook voor de witlof. Was en halveer de stronken witlof en kook ze 3 minuten. Giet de witlof af, spoel het af onder koud stromend water en laat even uitlekken. Snijd de onderkant eraf en verwijder de harde bittere kern.

Stap 3

Hak de walnoten grof. Doe de créme fraîche in een kommetje, klop los met een scheutje water en breng het op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.

Stap 4

Leg de stukken witlof tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal. Giet het créme fraîche mengsel eroverheen en smeer uit over de witlof. Maak het af met de geraspte kaas en de walnoten. Schuif de schaal in de oven en bak ca 15 minuten. Je kan eventueel na 10 minuten de grillstand aanzetten, zo krijg je sneller een mooie goudbruine korst.

Stap 5

Giet de krieltjes af wanneer deze gaar zijn en laat goed uitlekken. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de krieltjes zo dat ze een krokant korstje krijgen.

Stap 6

Haal de witlof uit de oven. Verdeel de wilofstronkjes en de krieltjes over de borden. Eet smakelijk!