Klassieke uiensoep
Vega

Klassieke uiensoep

met kaas-tijm koekje

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2.5 gram bloem
  • 10 gram boter
  • 250 milliliter bouillon
  • 30 gram kaas
  • 1 gram tijm
  • 2 stuk(s) ui
  • 5 gram bloem
  • 15 gram boter
  • 500 milliliter bouillon
  • 60 gram kaas
  • 2 gram tijm
  • 4 stuk(s) ui
  • 7.5 gram bloem
  • 20 gram boter
  • 750 milliliter bouillon
  • 90 gram kaas
  • 3 gram tijm
  • 6 stuk(s) ui
  • 10 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 1000 milliliter bouillon
  • 120 gram kaas
  • 4 gram tijm
  • 8 stuk(s) ui

Tip

Combineer het maken van de kaas-tijm koekjes met de pompoenmaantjes en krokante cavalo nero uit de oven. Zo kun je de oven één keer voorverwarmen. Let wel op het aanpassen van de temperatuur.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor. Rasp de kaas. Leg bakpapier op een bakplaat en strooi hier met de geraspte kaas lange banen van 1 centimeter breed op.

Stap 2

Rits de blaadjes van de tijm boven een kommetje. Verdeel wat tijm over de kaas. De rest van de tijm zet je apart voor in de soep. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kaas-tijm koekjes 6-8 minuten. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen. Let op: houd de koekjes in de gaten, want iedere oven is anders.

Stap 3

Snijd de uien met schil in dunne ringen. Pel daarna de schilletjes eraf. Neem een pan met dikke bodem en verhit de boter. Zodra de boter gesmolten is, voeg de uien en de rest van de tijm toe. Karameliseer de uien 15 minuten op middelhoog vuur. Schep de uien regelmatig om, zo branden ze niet aan.

Stap 4

Breng water aan de kook voor de bouillon en los de bouillon op.

Stap 5

Voeg na 15 minuten de bloem toe en bak 2 minuten al omscheppend mee. Zet het vuur laag en voeg de bouillon toe aan de uien. Laat het geheel 20 minuten pruttelen. Breng de uiensoep op smaak met peper en zout.

Stap 6

Schep de soep in diepe kommen en serveer met de kaas-tijm koekjes.