Kipstoof met venkel
Vlees

Kipstoof met venkel

zoete aardappel en witte bonen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 100 gram kipdijfilet blokjes
  • 5 gram tijm
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 110 gram witte bonen uit blik
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 200 gram kipdijfilet blokjes
  • 10 gram tijm
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 220 gram witte bonen uit blik
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 300 gram kipdijfilet blokjes
  • 15 gram tijm
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 330 gram witte bonen uit blik
  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 400 gram kipdijfilet blokjes
  • 20 gram tijm
  • 2 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) venkel
  • 2 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 440 gram witte bonen uit blik
  • 800 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Was de venkel en snijd in parten. Snijd de parten in plakjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de ui.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een braadpan. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak in 4 minuten rondom bruin. Voeg de venkel, zoete aardappel en ui toe en bak 4 minuten mee. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg ook toe.

Stap 4

Laat ondertussen de bonen uitlekken en voeg toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en 250 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng de stoof verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Bak ondertussen het stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6

Schep de bonenstoof in diepe borden en serveer.