Kipstoof met venkel
zoete aardappel en witte bonen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 110 gram cannellinibonen
- 100 gram kipdijfilet blokjes
- 5 gram tijm
- 0.5 stuk(s) ui
- 0.5 stuk(s) venkel
- 200 gram zoete aardappel
- 1 stuk(s) bouillonblokje kip
- 220 gram cannellinibonen
- 200 gram kipdijfilet blokjes
- 10 gram tijm
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) venkel
- 400 gram zoete aardappel
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 330 gram cannellinibonen
- 300 gram kipdijfilet blokjes
- 15 gram tijm
- 1.5 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) venkel
- 600 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) bouillonblokje kip
- 440 gram cannellinibonen
- 400 gram kipdijfilet blokjes
- 20 gram tijm
- 2 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) venkel
- 800 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Lekker met (stok)brood of geroosterd brood
Colette
Bereidingswijze
Was de venkel en snijd in parten. Snijd de parten in p[lakjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de ui.
Verhit een scheut olie in een braadpan. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak in 4 minuten rondom bruin. Voeg de venkel, zoete aardappel en ui toe en bak 4 minuten mee. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg ook toe.
Laat ondertussen de bonen uitlekken en voeg toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en 250 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng de stoof verder op smaak met peper en zout.
Schep de bonenstoof in diepe borden en serveer.