Kipspiesjes met pesto,
Vlees

Kipspiesjes met pesto,

aardappeltjes en salade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 1 theelepel(s) honing
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram pesto
  • 150 gram tomaatjes
  • 400 gram aardappel(en)
  • 2 theelepel(s) honing
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram pesto
  • 300 gram tomaatjes
  • 600 gram aardappel(en)
  • 3 theelepel(s) honing
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram pesto
  • 450 gram tomaatjes
  • 800 gram aardappel(en)
  • 4 theelepel(s) honing
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 80 gram pesto
  • 600 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het kan zijn dat de kipblokjes niet allemaal van hetzelfde formaat zijn. Snijd dan de grote blokjes wat kleiner, zodat de stukjes kip aan het spiesje gelijkmatig garen. Mocht je geen satéprikkers in huis hebben, dan kun je de kip ook los bakken in een koekenpan.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen of boen ze schoon en snijd ze in grote stukken zodat ze gelijkmatig gaar koken. Kook ze in water met zout in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.

Stap 2

Schaaf ondertussen de komkommer in lange repen. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe bij elkaar in een schaal. Klop een dressing van olijfolie, honing en mosterd (verhouding 3:1:1). Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade ermee.

Stap 3

Doe de kipblokjes in een kom, pers de knoflook erboven en meng er een scheut olie en peper en zout naar smaak door. Rijg de kipstukjes aan satéprikkers (3 stokjes pp).

Stap 4

Verhit een grillpan en gril de kipspiesjes in circa 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig.

Stap 5

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de kipspiesjes erbij en schep de pesto over de spiesjes en aardappeleni. Serveer met de salade.