Kipspiesjes met pesto,
Vlees

Kipspiesjes met pesto,

gebakken gnocchi en zomerse salade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) (bloemen) honing
  • 1.5 eetlepel(s) Olijfolie voor dressing
  • 125 gram gnocchi
  • 0.5 eetlepel(s) grove mosterd
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 20 gram pesto
  • 150 gram tomaatjes
  • 1 eetlepel(s) (bloemen) honing
  • 3 eetlepel(s) Olijfolie voor dressing
  • 250 gram gnocchi
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 40 gram pesto
  • 300 gram tomaatjes
  • 1.5 eetlepel(s) (bloemen) honing
  • 4.5 eetlepel(s) Olijfolie voor dressing
  • 375 gram gnocchi
  • 1.5 eetlepel(s) grove mosterd
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 60 gram pesto
  • 450 gram tomaatjes
  • 2 eetlepel(s) (bloemen) honing
  • 6 eetlepel(s) Olijfolie voor dressing
  • 500 gram gnocchi
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 80 gram pesto
  • 600 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het kan zijn dat de kipblokjes niet allemaal van hetzelfde formaat zijn. Snijd dan de grote blokjes wat kleiner, zodat de stukjes kip aan het spiesje gelijkmatig garen. Mocht je geen satéprikkers in huis hebben, dan kun je de kip ook los bakken in een koekenpan.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Schaaf de komkommer in lange repen. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe bij elkaar in een schaal. Klop een dressing van olijfolie, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade ermee.

Stap 2

Doe de kipblokjes in een kom, pers de knoflook erboven en meng er een scheut olie en peper en zout naar smaak door. Rijg de kipstukjes aan satéprikkers (3 stokjes pp).

Stap 3

Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10-12 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Stap 4

Verhit ondertussen een grillpan en gril de kipspiesjes in circa 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig.

Stap 5

Verdeel de gnocchi over de borden. Leg de kipspiesjes erbij en schep de pesto over de spiesjes en de gnocchi. Serveer met de salade.