Kipschnitzel met wortel en rösti
Vlees

Kipschnitzel met wortel en rösti

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 150 gram aardappel(en)
  • 1.5 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 stuk(s) kipschnitzel
  • 12 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram aardappel(en)
  • 2.5 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 2 stuk(s) kipschnitzel
  • 25 eetlepel(s) roomboter
  • 450 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 3 stuk(s) kipschnitzel
  • 40 eetlepel(s) roomboter
  • 600 gram aardappel(en)
  • 5 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) honing
  • 4 stuk(s) kipschnitzel
  • 50 eetlepel(s) roomboter

Tip

Het bakken van de rösti kan wat tijd in beslag nemen als je met veel eters bent. Je kunt ook de gehele bodem vullen en deze naderhand in stukken snijden.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Was en schil de wortels en snijd in grove stukken en doe de wortels met een klontje roomboter en een klein scheutje water in de hapjespan. Kruid met zout en peper en breng aan de kook. Dek af met een deksel en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Stap 2

Borstel, terwijl de wortels garen, de aardappels goed schoon. Rasp ze met de schil er nog aan zeer fijn op een keukenrasp. Meng de geraspte aardappel met de hoeveelheid ei voor de rosti en kruid met zout en peper

Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en schep hoopjes van de aardappel in de pan. Druk goed plat en bak ongeveer 5 minuten. Draai voorzichtig om en bak de andere kant op een laag pitje eveneens 5 minuten.

Stap 4

Bak in een andere anti-aanbakpan de schnitzels om en om tot ze mooi krokant en gaar zijn. Reken ongeveer 7 minuten per kant.

Stap 5

Wanneer de wortel 15 minuten geprutteld heeft neem dan de deksel weg, laat het vocht vrijwel geheel verdampen en voeg een flinke eetlepel honing toe. Schep de wortel om tot er een mooi glimmend laagje is ontstaan. Bak in een aantiaanbakpan met wat olijfolie de spiegeleitjes.

Stap 6

Leg de rösti op het bord en leg er de schnitzel op met daarop het spiegeleitje. Serveer er de geglaceerde wortel bij.