Kipnuggets
met ovenfriet en salade
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 1 krop(pen) baby romaine
- 1 stuk(s) eieren
- 120 gram kipfilet
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram panko
- 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 125 gram tomaten
- 400 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 krop(pen) baby romaine
- 2 stuk(s) eieren
- 240 gram kipfilet
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 45 gram panko
- 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 250 gram tomaten
- 600 gram aardappel(en)
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 3 krop(pen) baby romaine
- 3 stuk(s) eieren
- 360 gram kipfilet
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 6 eetlepel(s) mayonaise
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram panko
- 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 375 gram tomaten
- 800 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) azijn
- 4 krop(pen) baby romaine
- 4 stuk(s) eieren
- 480 gram kipfilet
- 1 stuk(s) komkommer
- 8 eetlepel(s) mayonaise
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 90 gram panko
- 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 500 gram tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Als je tijd hebt, kun je de frieten al een dag eerder snijden en voorkoken. Dat scheelt al gauw een kwartier bereidingstijd op de dag zelf. Bewaar de afgekoelde voorgekookte frieten in een goed afgesloten bak in de koelkast zodat ze niet verkleuren.
Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frieten. Kook de frieten 7-8 minuten en giet af. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel royaal met olie. Bak ze in circa 45 minuten goudgeel. Schep halverwege een keer om.
Snijd ondertussen de kipfilet in plakken van 1 cm dik. Meng de mayonaise met de chilisaus in een ruime kom. Doe de kip erbij en meng zorgvuldig zodat alle stukken bedekt zijn met een royale laag chili-mayo. Meng in een andere grote kom de panko met de olie en een snuf zout. Schep de met chili-mayo bedekte stukken kip in de kom met panko en zorg dat alle stukken rondom met een laagje panko bedekt worden.
Verdeel de nuggets over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze boven de friet in de oven. Bak de kipnuggets in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Haal de slablaadjes los van de kropjes en was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaten. Leg de sla in een grote schaal en leg er de komkommer en tomaatjes bovenop. Snijd de eieren in partjes en leg ze op de salade. Maak de salade aan met olie en azijn naar smaak.
Neem de friet en kipnuggets uit de oven en verdeel over de borden. Serveer de salade er apart bij.