Kipkerrie met champignons, peentjes en bruine rijstnoedels
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram cashewnoten
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.5 stuk(s) groene paprika
- 125 gram kastanjechampignons
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 150 gram kipfiletblokje(s)
- 1 teentje(s) knoflook
- 50 blik(ken) kokoscrème
- 70 gram rijstnoedels bruin
- 150 gram wortel
- 30 gram cashewnoten
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) groene paprika
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 theelepel(s) kerrie
- 300 gram kipfiletblokje(s)
- 2 teentje(s) knoflook
- 100 blik(ken) kokoscrème
- 125 gram rijstnoedels bruin
- 300 gram wortel
- 45 gram cashewnoten
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 1.5 stuk(s) groene paprika
- 375 gram kastanjechampignons
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 450 gram kipfiletblokje(s)
- 3 teentje(s) knoflook
- 150 blik(ken) kokoscrème
- 200 gram rijstnoedels bruin
- 450 gram wortel
- 60 gram cashewnoten
- 2 stuk(s) gele ui
- 2 stuk(s) groene paprika
- 500 gram kastanjechampignons
- 2 theelepel(s) kerrie
- 600 gram kipfiletblokje(s)
- 4 teentje(s) knoflook
- 200 blik(ken) kokoscrème
- 250 gram rijstnoedels bruin
- 600 gram wortel
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui zeer fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de worteltjes schuin in plakjes. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Breng in een kookpan ruim water aan de kook. Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Verwarm een scheut olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook.
Voeg de kerriepoeder toe en bak 30 seconden op laag vuur mee. Voeg de kipfilet toe, verhoog het vuur en bak deze ca 2 minuten mee.
Voeg de groentes toe en bak het geheel ca 5 minuten tot de groentes en kip gaar zijn. Voeg de kokoscrème toe en laat het geheel enkele minuten inkoken op middelhoog vuur. Indien je gebruik maakt van kokosmelk, wacht tot de melk is ingekookt tot een saus (ca 5 minuten).
Hak ondertussen de cashewnoten fijn.
Breng de kipkerrie op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden, schep de kipkerrie erop en garneer met de fijngehakte cashewnoten.