Kipdurum met tzatziki,
salade en feta
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 50 gram babyleafmix
- 100 gram hangop
- 100 gram kipdijreepjes
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 30 gram schapenfeta
- 0.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 125 gram tomaten
- 1 stuk(s) volkoren flatbread
- 2 eetlepel(s) azijn
- 100 gram babyleafmix
- 200 gram hangop
- 200 gram kipdijreepjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 60 gram schapenfeta
- 1 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 250 gram tomaten
- 2 stuk(s) volkoren flatbread
- 3 eetlepel(s) azijn
- 150 gram babyleafmix
- 300 gram hangop
- 300 gram kipdijreepjes
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 90 gram schapenfeta
- 1.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 375 gram tomaten
- 3 stuk(s) volkoren flatbread
- 4 eetlepel(s) azijn
- 200 gram babyleafmix
- 400 gram hangop
- 400 gram kipdijreepjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode ui
- 120 gram schapenfeta
- 2 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 500 gram tomaten
- 4 stuk(s) volkoren flatbread
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Heb je nog groene kruiden in de tuin, op je vensterbank of in de koelkast zoals munt, peterselie of dille, snijd die dan fijn en meng door de tzatziki.
Colette
Bereidingswijze
Rasp de helft van de komkommer grof en laat met wat zout 30 min. uitlekken in een zeef. Duw er met een lepel nog meer vocht uit en meng de komkommerrasp hangop. Pers er de helft van de knoflook bij. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten en komkommers in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Leg de babyleafmix, tomaat, komkommer en uiringen op een schaal. Verkruimel de feta erboven. Besprenkel de salade met wat olijfolie en azijn.
Verhit een scheut olie in een wok of koekenpan en bak de rest van de knoflook 10 sec. Voeg de kip en de shoarmakruiden toe en bak in circa 6 minuten gaar. Breng verder op smaak met zout en peper.
Verwarm de flatbreads kort (ca. 10 seconden aan beide kanten) in een hete, droge koekenpan. Leg de flatbreads op de borden en schep er wat van de salade op. Verdeel de kip erover en schep er wat tzatziki op.
Rol de flatbreads op en zet eventueel vast met een prikker. Serveer met de rest van de salade en de tzatziki.