Kip teriyaki met paksoi
en noedels
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 120 gram kipdijfilet blokjes
- 75 gram noedels
- 50 milliliter teriyaki saus
- 0.5 stuk(s) ui
- 50 gram wortel
- 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 240 gram kipdijfilet blokjes
- 150 gram noedels
- 100 milliliter teriyaki saus
- 1 stuk(s) ui
- 100 gram wortel
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 360 gram kipdijfilet blokjes
- 225 gram noedels
- 150 milliliter teriyaki saus
- 1.5 stuk(s) ui
- 150 gram wortel
- 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 480 gram kipdijfilet blokjes
- 300 gram noedels
- 200 milliliter teriyaki saus
- 2 stuk(s) ui
- 200 gram wortel
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
We kennen vooral oranje wortels, maar ze zijn er in veel meer kleuren, bijvoorbeeld paars en geel. De smaakverschillen tussen de kleuren zijn subtiel, dus ze zijn in de meeste recepten inwisselbaar.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort af met koud water.
Snijd ondertussen de wortel in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui. Snijd de stelen van de paksoi in stukjes van 1 cm en laat de blaadjes heel.
Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de wortel en ui 3 min. Voeg de stukjes paksoisteel toe en roerbak 2 min. mee. Roerbak de laatste minuut de paksoi bladeren mee. Neem uit de wok.
Verhit een scheut olie in de wok en bak de kip op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de teriyakisaus toe en laat de kip in de saus op middelhoog vuur nog 3 min. garen terwijl de saus inkookt.
Doe de noedels in kommen of diepe borden. Schep de groenten op de noedels. Schep de kip met de saus erop en bestrooi met de sesamzaadjes.