Kipstoof met aardappeltjes
Vlees

Kipstoof met aardappeltjes

groente en champignons

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram (patent of tarwe) bloem
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 100 gram bospeen
  • 20 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 100 gram kipdijfilet blokjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 250 gram krieltjes
  • 50 milliliter slagroom
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 milliliter water
  • 30 gram (patent of tarwe) bloem
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 200 gram bospeen
  • 40 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 500 gram krieltjes
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 milliliter water
  • 45 gram (patent of tarwe) bloem
  • 6 stengel(st) bleekselderij
  • 300 gram bospeen
  • 60 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 300 gram kipdijfilet blokjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 750 gram krieltjes
  • 150 milliliter slagroom
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 600 milliliter water
  • 60 gram (patent of tarwe) bloem
  • 8 stengel(st) bleekselderij
  • 400 gram bospeen
  • 75 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 2 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 400 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1000 gram krieltjes
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 stuk(s) ui
  • 800 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 47.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Nog een restje groente in je koelkast? Voeg die dan toe aan deze stoof!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de krieltjes schoon en kook ze in water met zout in 12-15 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderijstengels in stukjes van 1 centimeter, de champignons in kwarten en de wortel in blokjes.

Stap 3

Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de bleekselderij, wortel en champignons toe en bak 5 minuten mee.

Stap 4

Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten mee met de groenten. Voeg de slagroom, het water en de bouillonblokje(s) en breng al roerend aan de kook. Voeg de kipblokjes toe en laat op laag vuur 10 minuten stoven. Voeg de laatste 2-3 minuten de krieltjes toe.

Stap 5

Serveer de romige kipstoof met krieltjes in diepe borden.