Kip, patat & appelmoes
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 100 gram appelmoes
- 0.5 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 2 stuk(s) drumsticks
- 0.5 theelepel(s) honing
- 200 gram knolselderijfriet gekruid
- 1 stuk(s) mini komkommer
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 bosje(s) raapstelen
- 200 gram appelmoes
- 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 4 stuk(s) drumsticks
- 1 theelepel(s) honing
- 400 gram knolselderijfriet gekruid
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bosje(s) raapstelen
- 300 gram appelmoes
- 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 6 stuk(s) drumsticks
- 2 theelepel(s) honing
- 600 gram knolselderijfriet gekruid
- 3 stuk(s) mini komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bosje(s) raapstelen
- 400 gram appelmoes
- 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 8 stuk(s) drumsticks
- 3 theelepel(s) honing
- 800 gram knolselderijfriet gekruid
- 4 stuk(s) mini komkommer
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 bosje(s) raapstelen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de knolselderijfriet over een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met een lekkere scheut olijfolie en hussel door elkaar. Rooster de frietjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven en schep af en toe om.
Leg de laatste 10-12 minuten de voor gegaarde drumsticks in de oven bij de frietjes, zodat deze goed warm kunnen worden.
Snijd de onderkant van de raapstelen en was grondig onder de kraan. Laat zeer goed uitlekken.
Snijd de minikomkommer door de helft en daarna in de lengte in vieren en doe samen met de uitgelekte raapstelen in een kom.
Maak de dressing met de olijfolie, azijn, zout en peper. Voeg eventueel een lepeltje honing toe. Maak de salade aan met deze dressing.
Serveer de knolselderijfriet met de drumsticks en de appelmoes op het bord en serveer er de salade apart bij.