Kip met witlofsalade
friet en appelmoes
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 1.5 stuk(s) appel
- 2 stuk(s) gegaarde drumsticks
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 0.5 eetlepel(s) ketchup
- 1.5 eetlepel(s) mayonaise
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 1 stuk(s) witlof
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 500 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) appel
- 4 stuk(s) gegaarde drumsticks
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 eetlepel(s) ketchup
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 2 stuk(s) witlof
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 750 gram aardappel(en)
- 4.5 stuk(s) appel
- 6 stuk(s) gegaarde drumsticks
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 1.5 eetlepel(s) ketchup
- 4.5 eetlepel(s) mayonaise
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 3 stuk(s) witlof
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1000 gram aardappel(en)
- 6 stuk(s) appel
- 8 stuk(s) gegaarde drumsticks
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 eetlepel(s) ketchup
- 6 eetlepel(s) mayonaise
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 2 stuk(s) sinaasappel(s)
- 4 stuk(s) witlof
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Voeg een beetje kaneel toe aan de appelmoes: verrukkelijk!
Testkok Claudia
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frieten. Doe ze in een pan water en breng tegen de kook. Laat de aardappelen op laag vuur in 12 minuten halfgaar worden. Giet de frieten af en laat ze op een schone theedoek afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olie. Bak ze in ca. 30 min. goudbruin. Schep ze halverwege de baktijd een keer om en leg dan ook de drumsticks bij de friet.
Houd 1 appel achter en schil, terwijl de friet in de oven gaart de rest van de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in stukjes en doe ze in een pan. Schenk een bodempje water in de pan, voeg de rietsuiker of alternatief toe en kook de appels tot moes.
Halveer ondertussen de stronkjes witlof in lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd witlof in reepjes en doe in een schaal. Snijd de achtergehouden appel in blokjes en doe bij de witlof. Pel de sinaasappel en snijd de partjes van de sinaasappel in stukjes. Doe ook bij de salade.
Maak een dressing van de mayonaise, ketchup en kerriepoeder en meng die door de witlofsalade.
Serveer de kip met de friet en witlofsalade en geef de appelmoes er apart bij.