Kip, aardappeltjes, knolselderijsticks
Vlees

Kip, aardappeltjes, knolselderijsticks

en appelmoes

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel
  • 25 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) gegaarde drumsticks
  • 3 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 0.25 gram knolselderij
  • 25 eetlepel(s) panko
  • 15 gram sriracha mayo
  • 25 milliliter water
  • 400 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) appel
  • 50 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) eieren
  • 4 stuk(s) gegaarde drumsticks
  • 5 theelepel(s) honing
  • 1.5 theelepel(s) kaneel
  • 0.5 gram knolselderij
  • 50 eetlepel(s) panko
  • 30 gram sriracha mayo
  • 40 milliliter water
  • 600 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) appel
  • 75 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) eieren
  • 6 stuk(s) gegaarde drumsticks
  • 7 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 0.75 gram knolselderij
  • 75 eetlepel(s) panko
  • 45 gram sriracha mayo
  • 50 milliliter water
  • 800 gram aardappel(en)
  • 5 stuk(s) appel
  • 100 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) eieren
  • 8 stuk(s) gegaarde drumsticks
  • 9 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) kaneel
  • 1 gram knolselderij
  • 100 eetlepel(s) panko
  • 60 gram sriracha mayo
  • 60 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Snijd de knolselderij ter grootte van vissticks.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 2 pannen met water met een snufje zout aan de kook. Was de aardappeltjes en snijd door de helft. Kook de aardappeltjes voor 8 minuten in een pan met kokend water. Giet deze daarna af. Was en schil de knolselderij en snijd in plakken van circa 1 cm dik. Kook de plakken knolselderij in de andere pan voor 12 minuten.

Stap 2

Verdeel de aardappeltjes in een ingevette ovenschaal of bakblik. Bak dit voor zo'n 20 minuten in de oven. Leg na 5 minuten de kipdrumsticks erbij en bak nog 15 minuten mee.

Stap 3

Maak ondertussen de appels schoon en snijd in blokjes. Breng de appels aan de kook met het water, de kaneel en de honing. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Gebruik een pureestamper of staafmixer om appelmoes te maken van de appels.

Stap 4

Giet de knolselderijplakken af en dep droog. Snijd de plakken in dunne repen van circa 2 cm dik. Klopt het ei los in een bord en zet de borden met ei, bloem en panko klaar.

Stap 5

Verwarm een grote koekenpan met olie en laat heet worden. Doe de repen knolselderij eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko. Bak de repen op middelhoog vuur aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Stap 6

Serveer de knolselderijrepen met de drumsticks en de aardappeltjes uit de oven. Maak af met de appelmoes. En voor de papa's en mama's : verdeel de sriracha mayonaise over de drumsticks en aardappeltjes.