Kimchiburger met uienchutney, zoete aardappelfriet
en bietensalade
- 75 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) kimchiburger
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram plantaardige feta
- 1 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 250 gram rode bieten
- 75 gram uienchutney
- 200 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) kimchiburger
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram plantaardige feta
- 2 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 500 gram rode bieten
- 150 gram uienchutney
- 400 gram zoete aardappel
- 3 stuk(s) kimchiburger
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 90 gram plantaardige feta
- 3 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 750 gram rode bieten
- 225 gram uienchutney
- 600 gram zoete aardappel
- 4 stuk(s) kimchiburger
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 120 gram plantaardige feta
- 4 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 1000 gram rode bieten
- 300 gram uienchutney
- 800 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Kook de bieten de dag vooraf of eerder op de dag om het eten sneller op tafel te hebben.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Schil de bieten, snijd in parten en kook in ca. 1 uur gaar in ruim water met zout.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappelen schoon, snijd ze in de lengte in dunne frieten van ca. ½ cm dik en doe ze in een kom. Schep om met 2/3 van de olie. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20-25 min. gaar in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kimchiburgers op hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan als deze gaar is en houd eventueel warm in de oven. Voeg in dezelfde pan de helft van de uienchutney en een flinke scheut water toe. Laat de uienjus op laag vuur opstaan tot serveren.
Meng de rest van de uienchutney met de bietenpartjes, azijn en zout naar smaak. Verkruimel de plantaardige feta erover.
Neem de frieten uit de oven en verdeel over de borden. Leg er de burger bij en schep de uienjus erop. Schep wat bietensalade op de borden en serveer.