Kikkererwten stoofpotje
met Syrische grillkaas
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram Syrische grillkaas
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 100 gram gepelde tomaten
- 50 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) paprika
- 0.5 gram rozemarijn
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram volkoren couscous
- 150 milliliter water
- 200 gram Syrische grillkaas
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 200 gram gepelde tomaten
- 100 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) paprika
- 1 gram rozemarijn
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram volkoren couscous
- 300 milliliter water
- 300 gram Syrische grillkaas
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 300 gram gepelde tomaten
- 150 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) paprika
- 1.5 gram rozemarijn
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram volkoren couscous
- 450 milliliter water
- 400 gram Syrische grillkaas
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 400 gram gepelde tomaten
- 200 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) paprika
- 2 gram rozemarijn
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram volkoren couscous
- 600 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Vind je de Syrische grillkaas te zout? Leg deze dan even in een bakje met water. Het zout zal dan gedeeltelijk in het water trekken waardoor de kaas minder zout wordt. De Syrische grillkaas kan ook droog in een goede koekenpan worden gebakken.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Maak de bouillon in een pannetje met het bouillonblokje en het water. Doe de couscous in een ruime kom en schenk hier de bouillon overheen. Roer los met een vork. Dek af met een deksel of een bord en laat staan tot al het vocht is geabsorbeerd. Was de paprika en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg daarna de knoflook en blokjes paprika toe en bak een paar minuten mee.
Doe de gepelde tomaten samen met de gedroogde rozemarijn bij de groenten in de hapjespan en voeg een scheutje water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het geheel kookt en laat voor ongeveer 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
Dep de grillkaas droog en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de blokjes grillkaas tot ze mooi bruin zijn aan de buitenkant.
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken. Voeg toe aan de stoof samen met de gebakken grillkaas. Warm nog een paar minuten door op laag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de couscous samen met de stoof over de borden.