
Kidsspaghetti
met kip en courgette
- 15 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) courgette
- 120 stuk(s) kipdijfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 mililiter romige tomaat
- 100 gram san marzano tomaten
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 100 gram spaghetti volkoren
- 1 stuk(s) courgette
- 240 stuk(s) kipdijfilet
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 mililiter romige tomaat
- 200 gram san marzano tomaten
- 1 stuk(s) sjalot
- 200 gram spaghetti volkoren
- 1 stuk(s) courgette
- 360 stuk(s) kipdijfilet
- 6 teentje(s) knoflook
- 2 mililiter romige tomaat
- 300 gram san marzano tomaten
- 1.5 stuk(s) sjalot
- 300 gram spaghetti volkoren
- 2 stuk(s) courgette
- 480 stuk(s) kipdijfilet
- 8 teentje(s) knoflook
- 3 mililiter romige tomaat
- 400 gram san marzano tomaten
- 2 stuk(s) sjalot
- 400 gram spaghetti volkoren
Tip
Ook heerlijk met wat extra Parmezaanse kaas!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de helft van de sjalot en knoflook.
Was de tomaatjes en voeg in z'n geheel toe aan de pan. Bak 5 minuten op hoog vuur mee, zet het vuur laag en voeg de romige tomatensaus toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog circa 8 minuten pruttelen.
Verhit olie in een hapjespan en fruit de achtergehouden sjalot en knoflook. Voeg na een paar minuten de de kipblokjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
Was de courgette en snijd in plakjes. Voeg de courgette toe aan de pan en bak circa 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Giet het water van de spaghetti af en doe de spaghetti in de pan van de tomatensaus. Meng geheel en verdeel over de borden. Schep de kip en courgette erop.