Khao Pad met broccoli
Vegan

Khao Pad met broccoli

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 15 gram koriander
  • 0.5 stengel(st) lente ui
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 100 gram tempeh
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) courgette
  • 30 gram koriander
  • 0.5 stengel(st) lente ui
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 200 gram tempeh
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 45 gram koriander
  • 1 stengel(st) lente ui
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 300 gram tempeh
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 2 stuk(s) courgette
  • 60 gram koriander
  • 2 stengel(st) lente ui
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 400 gram tempeh
  • 400 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • wok
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Tip

Kook de rijst een dag van te voren, dan kan het goed afkoelen.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Laat in de koelkast afkoelen. Was de broccoli, courgette en lente ui grondig. Pluk de korianderblaadjes.

Stap 2

Snijd de tempeh in plakken van ½ cm dik en snijd hem daarna in reepjes. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in schuine reepjes. (Hoe dunner hoe sneller klaar, maar zorg er wel voor dat alles ongeveer dezelfde grote heeft dan is de garing ook hetzelfde). Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de courgette in vieren in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in schuine reepjes.

Stap 3

Wok in hete olie de tempeh blokjes goudbruin en krokant, zet het vuur lager en voeg de helft van de woksaus toe en glaceer de tempeh blokjes. Haal ze uit de pan en leg apart. Wok in wat nieuwe hete olie de broccoli, lente-ui en courgette gedurende 5 à 8 minuten beetgaar. Voeg de koude rijst toe en wok vervolgens nog 5 minuten en voeg de rest van de woksaus toe.

Stap 4

Verdeel de gebakken rijst over de kommen en dresseer met geplukte blaadjes koriander en de crispy tempeh.