Kerrie zuurkoolovenschotel
Vlees

Kerrie zuurkoolovenschotel

met venkelworstje en appel

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 gram aardappel(en)
  • 2 kilogram appels
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 1 stuk(s) verse worst
  • 250 gram zuurkool
  • 1 gram aardappel(en)
  • 3 kilogram appels
  • 200 milliliter halfvolle melk
  • 2 stuk(s) verse worst
  • 500 gram zuurkool
  • 1 gram aardappel(en)
  • 5 kilogram appels
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 3 stuk(s) verse worst
  • 750 gram zuurkool
  • 2 gram aardappel(en)
  • 6 kilogram appels
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 4 stuk(s) verse worst
  • 1000 gram zuurkool

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd deze in kwarten, breng aan de kook met water en zout een kook ze gaar in ca. 15-20 minuten.

Stap 2

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de appels niet, en steek de kern uit de appels met een appelboor. Snijd de appels in dunne plakjes. Dit doe je het liefst met een mandoline of schaaf, maar kan ook zorgvuldig met een scherp mes.

Stap 3

Pureer de aardappelen met de melk en peper en zout tot een gladde puree. Verdeel de kerrie zuurkool over de ovenschaal en smeer de puree hierover uit.

Stap 4

Leg de plakjes appel dakpansgewijs over ovenschotel totdat alles bedekt is. Bak de ovenschotel nog 30 minuten in de oven tot de appel gekleurd en gaar is.

Stap 5

Bak ondertussen de worst gaar in 6 minuten in een scheutje olijfolie en serveer deze met de ovenschotel.