Vegan
Kerrie zuurkoolovenschotel
Kerrie zuurkoolovenschotel met black eyed bonen en appel
- 50 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
+
- 500 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) appels
- 250 gram kerrie zuurkool
- 100 milliliter plantaardige melk
- 120 gram witte bonen
- 1000 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) appels
- 500 gram kerrie zuurkool
- 200 milliliter plantaardige melk
- 240 gram witte bonen
- 1000 gram aardappel(en)
- 5 stuk(s) appels
- 750 gram kerrie zuurkool
- 300 milliliter plantaardige melk
- 360 gram witte bonen
- 2000 gram aardappel(en)
- 6 stuk(s) appels
- 1000 gram kerrie zuurkool
- 400 milliliter plantaardige melk
- 480 gram witte bonen
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in kwarten, breng aan de kook met water en zout een kook ze gaar in ca. 15-20 minuten. Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Schil de appels niet en steek de kern uit de appels met een appelboor. Snijd de appels in dunne plakjes. Dit doe je het liefst met een mandoline of schaaf, maar kan ook zorgvuldig met een scherp mes.
Stap 3
Pureer de aardappelen met de plantaardige melk en peper en zout tot een gladde puree.
Stap 4
Verdeel de kerrie zuurkool over de ovenschaal, daarover de boontjes en smeer de puree hierover uit.
Stap 5
Leg de plakjes appel dakpansgewijs over ovenschotel totdat alles bedekt is.
Stap 6
Bak de ovenschotel nog 30 minuten in de oven tot de appel gekleurd en gaar is.