Kerrie mac & cheese
Vegan

Kerrie mac & cheese

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 100 gram bruine linzen in blik / pot
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 5 gram krulpeterselie
  • 100 gram macaroni
  • 60 gram plantaardige geraspte kaas
  • 40 milliliter plantaardige melk
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 200 gram bruine linzen in blik / pot
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 10 gram krulpeterselie
  • 200 gram macaroni
  • 120 gram plantaardige geraspte kaas
  • 80 milliliter plantaardige melk
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 300 gram bruine linzen in blik / pot
  • 1.5 theelepel(s) kerrie
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 15 gram krulpeterselie
  • 300 gram macaroni
  • 180 gram plantaardige geraspte kaas
  • 120 milliliter plantaardige melk
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) bloemkool
  • 400 gram bruine linzen in blik / pot
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 20 gram krulpeterselie
  • 400 gram macaroni
  • 240 gram plantaardige geraspte kaas
  • 160 milliliter plantaardige melk
  • 2 stuk(s) rode ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Kruiden, in dit geval peterselie, kun je snijden maar ook knippen met een schaar. Meestal nóg sneller!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op grillstand. Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook voor de macaroni. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Kook de macaroni samen met de bloemkool 5 minuten.

Stap 2

Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei in dunne ringen. Doe de prei in een vergiet, spoel schooon en laat uitlekken.

Stap 3

Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit de prei, ui en de knoflook. Voeg kerriepoeder, peper en zout toe en roer geheel. Doe de linzen in een vergiet en spoel af.

Stap 4

Giet de pasta en de bloemkool af en voeg toe aan de groenten. Meng de melk en 1/3 van de kaas erdoor en laat nog even pruttelen, zodat het een smeuïg geheel wordt. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie toe aan de pan en roer er doorheen.

Stap 5

Doe het geheel in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Bak ongeveer 10 minuten bovenin de oven of kort onder de grill totdat er een knapperig korstje ontstaat.

Stap 6

Verdeel de mac & cheese over de borden.