Kerrie mac & cheese
Vlees

Kerrie mac & cheese

met gehakt

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 75 gram geraspte kaas
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 5 gram krulpeterselie
  • 40 milliliter melk
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 120 gram rundergehakt
  • 100 gram volkoren macaroni
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 10 gram krulpeterselie
  • 80 milliliter melk
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 240 gram rundergehakt
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 225 gram geraspte kaas
  • 1.5 theelepel(s) kerrie
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 15 gram krulpeterselie
  • 120 milliliter melk
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 360 gram rundergehakt
  • 300 gram volkoren macaroni
  • 2 stuk(s) bloemkool
  • 300 gram geraspte kaas
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 20 gram krulpeterselie
  • 160 milliliter melk
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 480 gram rundergehakt
  • 400 gram volkoren macaroni

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Kruiden, in dit geval peterselie, kun je snijden maar ook knippen met een schaar. Meestal nóg sneller!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op grillstand. Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook voor de macaroni. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Kook de macaroni samen met de bloemkool 5 minuten.

Stap 2

Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei in dunne ringen. Doe de prei in een vergiet, spoel schooon en laat uitlekken.

Stap 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit de prei, ui en de knoflook. Als de prei en ui glazig is, voeg het gehakt toe en bak 10 minuten mee. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.

Stap 4

Giet de pasta en de bloemkool af en voeg toe aan het gehakt. Meng de melk en 1/3 van de kaas erdoor en laat nog even pruttelen, zodat het een smeuïg geheel wordt. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie toe aan de pan en roer er doorheen.

Stap 5

Doe het geheel in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Bak ongeveer 10 minuten bovenin de oven of kort onder de grill totdat er een knapperig korstje ontstaat.

Stap 6

Verdeel de mac & cheese over de borden.