Katsu curry met omeletrolletjes
wintergroenten en rijst
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram cashewnoten
- 1 stuk(s) eieren
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel(s) olie
- 100 gram prei
- 75 gram rijst
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 10 gram verse gember
- 50 gram winterpostelein
- 150 gram zoete aardappel
- 50 gram cashewnoten
- 2 stuk(s) eieren
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepel(s) olie
- 200 gram prei
- 150 gram rijst
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 20 gram verse gember
- 100 gram winterpostelein
- 300 gram zoete aardappel
- 75 gram cashewnoten
- 3 stuk(s) eieren
- 3 theelepel(s) kerrie
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 3 eetlepel(s) olie
- 300 gram prei
- 225 gram rijst
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 30 gram verse gember
- 150 gram winterpostelein
- 450 gram zoete aardappel
- 100 gram cashewnoten
- 4 stuk(s) eieren
- 4 theelepel(s) kerrie
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 4 eetlepel(s) olie
- 400 gram prei
- 300 gram rijst
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 40 gram verse gember
- 200 gram winterpostelein
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 54.95 per weekTip!
Als je tijd en zin hebt, kun je van de omeletrollen een crunchy variant maken. Wentel daarvoor de rollen eerst door wat maizena, vervolgens door wat sojasaus en als laatste door panko. Bak ze daarna in een koekenpan met een flinke scheut olie, goudbruin en crispy op hoog vuur.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
Verhit 1 el olie in een ruime pan en fruit de gember en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur tot het begint te geuren. Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg de blokjes zoete aardappel en de prei toe en bak 5 minuten.
Voeg de kokosmelk en de sojasaus toe en laat de curry 10-12 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. Was de winterpostelein en snijd grof. Voeg toe en laat nog 1-2 minuten slinken.
Klop ondertussen de eieren los met een snuf zout en een klein scheutje water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak omeletten van die je in de pan al oprolt terwijl het ei aan het stollen is. Zo krijg je een omeletrol. Snijd de omeletrollen in stukken van 3-4 centimeter.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de curry ernaast, leg de stukken omelet-rol erbovenop, bestrooi met de cashewnoten en serveer.