Katsu curry met crispy kalkoenschnitzel
wintergroenten en rijst
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepel(s) olie
- 100 gram prei
- 75 gram rijst
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 10 gram verse gember
- 50 gram winterpostelein
- 150 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 4 eetlepel(s) olie
- 200 gram prei
- 150 gram rijst
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 20 gram verse gember
- 100 gram winterpostelein
- 300 gram zoete aardappel
- 3 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 3 theelepel(s) kerrie
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 6 eetlepel(s) olie
- 300 gram prei
- 225 gram rijst
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 30 gram verse gember
- 150 gram winterpostelein
- 450 gram zoete aardappel
- 4 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 4 theelepel(s) kerrie
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 8 eetlepel(s) olie
- 400 gram prei
- 300 gram rijst
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 40 gram verse gember
- 200 gram winterpostelein
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 56.45 per weekTip!
Heb je nog wat limoen of citroen in huis? Een kneepje sap over de curry maakt de smaken extra fris.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
Verhit 1 el olie in een ruime pan en fruit de gember en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur tot het begint te geuren. Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg de blokjes zoete aardappel en de prei toe en bak 5 minuten.
Voeg de kokosmelk en de sojasaus toe en laat de curry 10-12 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. Was de winterpostelein en snijd grof. Voeg toe en laat nog 1-2 minuten slinken.
Verhit ondertussen wat olie of boter in een koekenpan en bak de kalkoenschnitzels in 4-5 minuten per kant goudbruin en krokant. Laat ze kort uitlekken op wat keukenpapier en snijd ze in repen.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de curry ernaast, leg de stukken schnitzel erbovenop en serveer.