Katsu curry met crispy kalkoenschnitzel
Vlees

Katsu curry met crispy kalkoenschnitzel

wintergroenten en rijst

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 100 gram prei
  • 75 gram rijst
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 10 gram verse gember
  • 50 gram winterpostelein
  • 150 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 200 gram prei
  • 150 gram rijst
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 20 gram verse gember
  • 100 gram winterpostelein
  • 300 gram zoete aardappel
  • 3 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 300 gram prei
  • 225 gram rijst
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 30 gram verse gember
  • 150 gram winterpostelein
  • 450 gram zoete aardappel
  • 4 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 8 eetlepel(s) olie
  • 400 gram prei
  • 300 gram rijst
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 40 gram verse gember
  • 200 gram winterpostelein
  • 600 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog wat limoen of citroen in huis? Een kneepje sap over de curry maakt de smaken extra fris.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snijd ook de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit 1 el olie in een ruime pan en fruit de gember en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur tot het begint te geuren. Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg de blokjes zoete aardappel en de prei toe en bak 5 minuten.

Stap 4

Voeg de kokosmelk en de sojasaus toe en laat de curry 10-12 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. Was de winterpostelein en snijd grof. Voeg toe en laat nog 1-2 minuten slinken.

Stap 5

Verhit ondertussen wat olie of boter in een koekenpan en bak de kalkoenschnitzels in 4-5 minuten per kant goudbruin en krokant. Laat ze kort uitlekken op wat keukenpapier en snijd ze in repen.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de curry ernaast, leg de stukken schnitzel erbovenop en serveer.