Katsu curry met cashewnoten
wintergroenten en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram cashewnoten
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.25 stuk(s) lupinebonen uit pakje
- 1 eetlepel(s) olie
- 100 gram prei
- 75 gram rijst
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 10 gram verse gember
- 50 gram winterpostelein
- 150 gram zoete aardappel
- 50 gram cashewnoten
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) lupinebonen uit pakje
- 2 eetlepel(s) olie
- 200 gram prei
- 150 gram rijst
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 20 gram verse gember
- 100 gram winterpostelein
- 300 gram zoete aardappel
- 75 gram cashewnoten
- 3 theelepel(s) kerrie
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 0.75 stuk(s) lupinebonen uit pakje
- 3 eetlepel(s) olie
- 300 gram prei
- 225 gram rijst
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 30 gram verse gember
- 150 gram winterpostelein
- 450 gram zoete aardappel
- 100 gram cashewnoten
- 4 theelepel(s) kerrie
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) lupinebonen uit pakje
- 4 eetlepel(s) olie
- 400 gram prei
- 300 gram rijst
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 40 gram verse gember
- 200 gram winterpostelein
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Heb je nog wat limoen of citroen in huis? Een kneepje sap over de curry maakt de smaken extra fris.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan 4-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren en beginnen te geuren. Schep uit de pan en zet apart.
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
Verhit 1 el olie in een ruime pan en fruit de gember en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur tot het begint te geuren. Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg de blokjes zoete aardappel en de prei toe en bak 5 minuten.
Laat de lupine bonen uitlekken en voeg samen met de kokosmelk en de sojasaus toe aan de groenten in de pan. Laat de curry 10-12 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. Was de winterpostelein en snijd grof. Voeg toe en laat nog 1-2 minuten slinken.
Schep de rijst op de borden, verdeel de curry met groenten ernaast en bestrooi royaal met de geroosterde cashewnoten. Serveer direct.