Kalkoensaucijs met uienchutney, zoete aardappelfriet
yoghurt en rode bietensalade
- 75 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) kalkoenworst
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 250 gram rode bieten
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 75 gram uienchutney
- 30 milliliter yoghurt
- 200 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) kalkoenworst
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 500 gram rode bieten
- 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 150 gram uienchutney
- 60 milliliter yoghurt
- 400 gram zoete aardappel
- 3 stuk(s) kalkoenworst
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 750 gram rode bieten
- 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 225 gram uienchutney
- 90 milliliter yoghurt
- 600 gram zoete aardappel
- 4 stuk(s) kalkoenworst
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1000 gram rode bieten
- 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 300 gram uienchutney
- 120 milliliter yoghurt
- 800 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Kook de bieten de dag vooraf of eerder op de dag om het eten sneller op tafel te hebben.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Schil de bieten, snijd in parten en kook in ca. 1 uur gaar in ruim water met zout.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappelen schoon, snijd ze in de lengte in dunne frieten van ca. ½ cm dik en doe ze in een kom. Schep om met 2/3 van de olie. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20-25 min. gaar in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kalkoensaucijzen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en voeg de helft van de uienchutney en een flinke scheut water toe. Laat de saucijzen op laag vuur verder garen in de uienjus. Keer ze af en toe.
Meng de rest van de uienchutney met de bietenpartjes, azijn en zout naar smaak.
Neem de frieten uit de oven en verdeel over de borden. Leg er de saucijzen bij en schep de uienjus erop. Schep wat bietensalade op de borden, schep er een lepel yoghurt op en serveer.