Kalkoensaucijs met uienchutney, zoete aardappelfriet
Vlees

Kalkoensaucijs met uienchutney, zoete aardappelfriet

en rode bietensalade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 30 milliliter crème fraîche
  • 1 stuk(s) kalkoenworst
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 75 gram uienchutney
  • 200 gram zoete aardappel
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 2 stuk(s) kalkoenworst
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 150 gram uienchutney
  • 400 gram zoete aardappel
  • 90 milliliter crème fraîche
  • 3 stuk(s) kalkoenworst
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 750 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 225 gram uienchutney
  • 600 gram zoete aardappel
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) kalkoenworst
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1000 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 300 gram uienchutney
  • 800 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappelen schoon, snijd ze in de lengte in dunne frieten van ca. ½ cm dik en doe ze in een kom. Schep om met 2/3 van de olie. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20-25 min. gaar in de oven.

Stap 2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kalkoensaucijzen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en voeg de helft van de uienchutney en een flinke scheut water toe. Laat de saucijzen op laag vuur verder garen in de uienjus. Keer ze af en toe.

Stap 3

Snijd de bieten in blokjes en doe in een schaal. Voeg de rest van de uienchutney, de azijn en zout naar smaak toe en meng door elkaar.

Stap 4

Neem de frieten uit de oven en verdeel over de borden. Leg er de saucijzen bij en schep de uienjus erop. Schep wat bietensalade op de borden, schep er een lepel crème fraîche op en serveer.