Kalkoen Stroganoff
met sperziebonen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 eetlepel(s) bloem
- 100 gram champignons
- 120 gram kalkoenblokjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 75 milliliter slagroom
- 150 gram sperziebonen
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 0.5 eetlepel(s) bloem
- 200 gram champignons
- 240 gram kalkoenblokjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 150 milliliter slagroom
- 300 gram sperziebonen
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 0.75 eetlepel(s) bloem
- 300 gram champignons
- 360 gram kalkoenblokjes
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 225 milliliter slagroom
- 450 gram sperziebonen
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) bloem
- 400 gram champignons
- 480 gram kalkoenblokjes
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 300 milliliter slagroom
- 600 gram sperziebonen
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip!
Heb je geen paddenstoelenbouillonblokje in huis? Je kunt ook een runder- of kippenbouillonblokje gebruiken. Net iets andere smaak, maar ook lekker!
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitdampen. Zet ook een pan water op voor de sperziebonen.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Snijd de champignons in de kwarten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de champignons op hoog vuur 5 minuten en schep uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie en bak de kalkoen, ui en knoflook toe en bak 4-5 minuten. Doe de bloem erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de champignons, slagroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur circa 6 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de sperziebonen in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af met koud water.
Verdeel de rijst over de borden, schep de kalkoen stroganoff en de sperziebonen erbij en serveer.