Kalkoen Stroganoff
Vlees

Kalkoen Stroganoff

met sperziebonen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 eetlepel(s) bloem
  • 100 gram champignons
  • 120 gram kalkoenblokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 75 milliliter slagroom
  • 150 gram sperziebonen
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 200 gram champignons
  • 240 gram kalkoenblokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 150 milliliter slagroom
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 0.75 eetlepel(s) bloem
  • 300 gram champignons
  • 360 gram kalkoenblokjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 225 milliliter slagroom
  • 450 gram sperziebonen
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 400 gram champignons
  • 480 gram kalkoenblokjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 300 milliliter slagroom
  • 600 gram sperziebonen
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je geen paddenstoelenbouillonblokje in huis? Je kunt ook een runder- of kippenbouillonblokje gebruiken. Net iets andere smaak, maar ook lekker!

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitdampen. Zet ook een pan water op voor de sperziebonen.

Stap 2

Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Snijd de champignons in de kwarten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de champignons op hoog vuur 5 minuten en schep uit de pan.

Stap 4

Verhit opnieuw een scheutje olie en bak de kalkoen, ui en knoflook toe en bak 4-5 minuten. Doe de bloem erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de champignons, slagroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur circa 6 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.

Stap 5

Kook ondertussen de sperziebonen in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af met koud water.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden, schep de kalkoen stroganoff en de sperziebonen erbij en serveer.