Kalkoen met paddenstoelensaus
Vlees

Kalkoen met paddenstoelensaus

en ravioli

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram champignons
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 125 gram groentemix
  • 120 gram kalkoenreepjes
  • 125 gram ravioli
  • 200 gram champignons
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 250 gram groentemix
  • 240 gram kalkoenreepjes
  • 250 gram ravioli
  • 300 gram champignons
  • 180 milliliter crème fraîche
  • 375 gram groentemix
  • 360 gram kalkoenreepjes
  • 375 gram ravioli
  • 400 gram champignons
  • 240 milliliter crème fraîche
  • 500 gram groentemix
  • 480 gram kalkoenreepjes
  • 500 gram ravioli

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wanneer je de saus in de blender doet of fijn gaat pureren met de staafmixer kan je zelf bepalen hoe groot je de stukjes nog wilt hebben.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.

Stap 2

Verhit olie in een hapjespan en voeg de groentemix toe. Bak de groentemix voor 4 minuten op hoog vuur. Voeg de gesneden champignons toe en bak nog 4 minuten mee. Zet daarna het vuur laag en voeg de crème fraîche en 1 of 2 scheutjes water toe. Laat circa 8 minuten pruttelen zodat de saus gaat binden en de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Verhit olie in een wok of grote hapjespan en voeg de kalkoenreepjes toe en bak voor 4 minuten op hoog vuur. Check of de kalkoenreepjes gaar zijn. Indien dit nog niet zo is, bak dan langer tot ze gaar zijn. Haal uit de pan.

Stap 4

Breng water aan de kook voor de ravioli en kook de ravioli in circa 4 minuten gaar. Kook de ravioli altijd op laag vuur. Het water mag borrelen, maar niet te hard, dan kunnen de ravioli's open gaan en gaat de heerlijke vulling verloren.

Stap 5

Giet de ravioli voorzichtig af en besprenkel met extra vierge olijfolie. Houden je kinderen niet zo van stukjes groenten? Doe de saus even in de blender of pureer fijn met een staafmixer. Voeg dan de kalkoenreepjes toe aan de saus en warm nog even door.

Stap 6

Schep de ravioli in diepe borden en schep de romige saus met kalkoenreepjes eroverheen.