Kalkoen curry
Vlees

Kalkoen curry

met zoete aardappel en kikkererwten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 sachet(s) citroen kerrie
  • 120 gram kalkoenfiletreepjes
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 0.25 bosje(s) lente ui
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram zoete aardappel
  • 0.5 sachet(s) citroen kerrie
  • 240 gram kalkoenfiletreepjes
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 0.5 bosje(s) lente ui
  • 1 stuk(s) paprika
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram zoete aardappel
  • 0.75 sachet(s) citroen kerrie
  • 360 gram kalkoenfiletreepjes
  • 450 milliliter kokosmelk
  • 0.75 bosje(s) lente ui
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 450 gram zoete aardappel
  • 1 sachet(s) citroen kerrie
  • 480 gram kalkoenfiletreepjes
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 1 bosje(s) lente ui
  • 2 stuk(s) paprika
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

In deze kalkoencurry gebruiken we kalkoenfilet. Die bakken we op het laatst tot de reepjes net gaar zijn. Zo blijft de kalkoenfilet lekker mals.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de rijst (150 ml water per 75 gram rijst). Doe de rijst in de pan en kook in circa 10 minuten gaar. Doe na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst met een deksel op de pan nog 8-10 min. doorgaren.

Stap 2

Boen de zoete aardappel schoon en snijd in blokjes van 1x1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle reepjes. Snijd een stukje van de onder- en de bovenkant van de bosuitjes en snijd de uitjes in stukjes van 0,5 cm.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de witte stukjes van de bosui (houd de donkergroene ringetjes achter voor garnering), zoete aardappel en paprika 6-8 min. op middelhoog vuur. Voeg de citroen-kerrie toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 min. zachtjes koken. Breng de curry op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verhit ondertussen in een koekenpan een scheutje olie en bak de kalkoenreepjes 3-4 min.

Stap 5

Verdeel de rijst over de (diepe) borden en schep de curry erbij. Verdeel de kalkoenreepjes erover. Strooi de groene stukjes bosui erover en serveer.