Vlees
Kalkoen-champignonragout met wortelrijst
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
+
- 125 gram champignons
- 65 milliliter crème fraîche
- 150 gram kalkoenfilet
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram waspeen
- 50 gram zilvervliesrijst
- 250 gram champignons
- 125 milliliter crème fraîche
- 300 gram kalkoenfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 400 gram waspeen
- 100 gram zilvervliesrijst
- 375 gram champignons
- 190 milliliter crème fraîche
- 450 gram kalkoenfilet
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) ui
- 600 gram waspeen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram champignons
- 250 milliliter crème fraîche
- 600 gram kalkoenfilet
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) ui
- 800 gram waspeen
- 200 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
Stap 1
Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Rasp de peen op een rasp, zodat er een soort oranje rijst ontstaat.
Stap 2
Snijd de kalkoen in reepjes en de champignons in plakjes. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en voeg de laatste minuut de geraspte wortel toe voordat je hem afgiet.
Stap 3
Fruit in een hapjespan de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie en bak daarna de kalkoenreepjes mee tot ze gaar zijn.
Stap 4
Voeg de champignons toe en bak ook deze mee.
Stap 5
Voeg de crème fraîche toe samen met wat peper en een snufje zout en laat het geheel 3 minuten door pruttelen en inkoken tot een dikke saus.
Stap 6
Serveer de ragout met de gekookte wortel-zilvervliesrijst.