Kabeljauwfilet met pastinaakpuree
Vis

Kabeljauwfilet met pastinaakpuree

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 eetlepel(s) bloem
  • 15 milliliter bouillon
  • 120 gram kabeljauwfilet
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 0.25 theelepel(s) nootmuskaat
  • 200 gram pastinaak
  • 5 gram tijm
  • 8 milliliter truffelolie
  • 10 eetlepel(s) bloem
  • 30 milliliter bouillon
  • 240 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 0.5 theelepel(s) nootmuskaat
  • 400 gram pastinaak
  • 10 gram tijm
  • 16 milliliter truffelolie
  • 15 eetlepel(s) bloem
  • 45 milliliter bouillon
  • 360 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 0.75 theelepel(s) nootmuskaat
  • 600 gram pastinaak
  • 15 gram tijm
  • 24 milliliter truffelolie
  • 20 eetlepel(s) bloem
  • 60 milliliter bouillon
  • 480 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 1 theelepel(s) nootmuskaat
  • 800 gram pastinaak
  • 20 gram tijm
  • 32 milliliter truffelolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, snijd de grotere krieltjes doormidden en kook ze 10-15 minuten. Giet af.

Stap 2

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pastinaakblokjes 4 minuten. Giet af als de pastinaak helemaal zacht is geworden.

Stap 3

Doe de pastinaak terug in de pan. Rits de tijm, voeg de nootmuskaat en eventueel een scheutje bouillon toe en pureer met een vork of pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 4

Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Zet opzij. Verwarm olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak een paar minuten zo dat de krieltjes een krokant korstje krijgen. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbakt, anders wordt het bitter. Voeg de champignons toe voor de laatste ca 4 minuten.

Stap 5

Dep de kabeljauw goed droog en haal het door de bloem. Verhit olie of boter in een hapjespan. Als de olie of boter heet is, voeg de kabeljauw toe aan de pan en bak 4 minuten per kant. Laat de vis in de pan bakken zonder eraan te zitten, zo vergroot je de kans dat het niet uit elkaar valt. Schud de pan en zodra de filet loslaat, kan je hem voorzichtig omdraaien. Kruid met peper en zout.

Stap 6

Als de pastinaakpuree afgekoeld is, warm deze even op. Verdeel de puree op de borden, daarop de krieltjes en de champignons en als laatste de kabeljauw. Maak de borden af met de truffelolie.