
Kabeljauwburger met zoete aardappelfriet
en yoghurtdip
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 theelepel(s) honing
- 0.25 stuk(s) ijsbergsla
- 1 stuk(s) kabeljauwburger
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram platte peterselie
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 75 mililiter volle yoghurt
- 1 stuk(s) waldkornbol
- 150 gram zoete aardappelfriet
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 theelepel(s) honing
- 0.5 stuk(s) ijsbergsla
- 2 stuk(s) kabeljauwburger
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram platte peterselie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 150 mililiter volle yoghurt
- 2 stuk(s) waldkornbol
- 300 gram zoete aardappelfriet
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 theelepel(s) honing
- 0.75 stuk(s) ijsbergsla
- 3 stuk(s) kabeljauwburger
- 3 teentje(s) knoflook
- 10 gram platte peterselie
- 1.5 stuk(s) puntpaprika
- 225 mililiter volle yoghurt
- 3 stuk(s) waldkornbol
- 450 gram zoete aardappelfriet
- 1 stuk(s) citroen
- 4 theelepel(s) honing
- 1 stuk(s) ijsbergsla
- 4 stuk(s) kabeljauwburger
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram platte peterselie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 300 mililiter volle yoghurt
- 4 stuk(s) waldkornbol
- 600 gram zoete aardappelfriet
Tip
Deze week geniet je bij twee gerechten van de heerlijke yoghurtsaus. TIP: maak in 1x extra veel zodat je er twee dagen van kunt genieten!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.
Was de paprika en snijd in ringen. Verwijder de zaadjes. Verhit wat olie in een koekenpan of grillpan en bak de paprikaringen op hoog vuur tot ze goed kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de yoghurt in een kommetje. Maak de knoflook schoon en pers boven de yoghurt uit. Pers het benodigde citroensap uit en voeg toe aan de yoghurt. Voeg peper, zout en honing toe. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de yoghurtsaus en roer geheel.
Verwarm de oven voor de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de broodjes. Was de ijsbergsla en laat uitlekken.
Schep de paprika uit de pan en verwarm wat olie in de pan. Bak de kabeljauwburgers in circa 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
Snijd de broodjes doormidden. Beleg met de sla, burger, yoghurtsaus en gegrilde paprika.