Kabeljauw uit de oven
Vis

Kabeljauw uit de oven

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 10 gram boter
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 gram kabeljauw
  • 200 gram krieltjes
  • 10 gram peterselie
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 20 gram boter
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 200 gram kabeljauw
  • 400 gram krieltjes
  • 20 gram peterselie
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 30 gram boter
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 300 gram kabeljauw
  • 600 gram krieltjes
  • 30 gram peterselie
  • 5 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 40 gram boter
  • 1 stuk(s) citroen
  • 400 gram kabeljauw
  • 800 gram krieltjes
  • 40 gram peterselie

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • snijplank
  • mes
  • 1 hapjespan

Tip

Heb je geen keukenmachine in huis? Je kunt het amandelschaafsel en peterselie ook fi jn snijden en daarna met je handen kneden.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp en pers de citroen. Mix in de keukenmachine of blender de (zachte) boter, het amandelschaafsel, de peterselie en 2/3 van het citroensap en -rasp tot een botercrème. Kruid met zout en peper.

Stap 2

Leg de krieltjes op een grote bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Haal de bakplaat uit de oven, leg er de kabeljauwfilet op. Smeer de kabeljauwfilet in met de botercréme. Plaats ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de vis net gaar is en bijna uit elkaar valt.

Stap 4

Snijd ondertussen de paksoi in vieren en was onder de kraan. Laat goed uitlekken. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de paksoi 4 minuten in aan. Voeg de rest van het sap en de rasp van de citroen aan toe en kruid met zout en peper. Zorg dat de paksoi lekker krokant blijft.

Stap 5

Verdeel de paksoi over 2 borden en schep er de krieltjes op. Leg er met behulp van een spatel voorzichtig de kabeljauwfilet op.