Kabeljauw stoofpotje
Vis

Kabeljauw stoofpotje

met couscous

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 100 gram gepelde tomaten
  • 120 gram kabeljauwblokjes
  • 50 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paprika
  • 0.5 gram rozemarijn
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram volkoren couscous
  • 150 milliliter water
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 240 gram kabeljauwblokjes
  • 100 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paprika
  • 1 gram rozemarijn
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram volkoren couscous
  • 300 milliliter water
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 300 gram gepelde tomaten
  • 360 gram kabeljauwblokjes
  • 150 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) paprika
  • 1.5 gram rozemarijn
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram volkoren couscous
  • 450 milliliter water
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 480 gram kabeljauwblokjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) paprika
  • 2 gram rozemarijn
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram volkoren couscous
  • 600 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog een citroen liggen? Snijd deze in partjes en serveer deze bij het opdienen van de stoof.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de bouillon in een pannetje met het bouillonblokje en het water. Doe de couscous in een ruime kom en schenk hier de bouillon overheen. Roer los met een vork. Dek af met een deksel of een bord en laat staan tot al het vocht is geabsorbeerd. Was de paprika en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg daarna de knoflook en blokjes paprika toe en bak een paar minuten mee.

Stap 3

Doe de gepelde tomaten samen met de gedroogde rozemarijn bij de groenten in de hapjespan en voeg een scheutje water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het geheel kookt en laat voor ongeveer 10 minuten stoven met de deksel op de pan.

Stap 4

Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwblokjes in ongeveer 3 - 4 minuten bruin en gaar. Schep tussendoor om.

Stap 5

Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken. Voeg toe aan de stoof samen met de gebakken kabeljauwblokjes. Warm nog een paar minuten door op laag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 6

Verdeel de couscous samen met de stoof over de borden.