Kabeljauw met krieltjes uit de oven
en broccoli
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram boter
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.25 krop(pen) eikenbladsla
- 90 gram kabeljauw
- 1 teentje(s) knoflook
- 150 gram krieltjes
- 5 gram krulpeterselie
- 10 gram boter
- 1 stuk(s) broccoli
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 krop(pen) eikenbladsla
- 180 gram kabeljauw
- 2 teentje(s) knoflook
- 300 gram krieltjes
- 10 gram krulpeterselie
- 15 gram boter
- 1.5 stuk(s) broccoli
- 0.75 stuk(s) citroen
- 0.75 krop(pen) eikenbladsla
- 270 gram kabeljauw
- 3 teentje(s) knoflook
- 450 gram krieltjes
- 15 gram krulpeterselie
- 20 gram boter
- 2 stuk(s) broccoli
- 1 stuk(s) citroen
- 1 krop(pen) eikenbladsla
- 360 gram kabeljauw
- 4 teentje(s) knoflook
- 600 gram krieltjes
- 20 gram krulpeterselie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Er zit een prachtige eikenbladsla in de box, heerlijk om als extra salade erbij te serveren met een frisse dressing van extra vierge olijfolie, citroen, honing, peper en zout.
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden.
Was de krieltjes en kook 15 minuten. Giet daarna het water van de krieltjes af en laat de krieltjes uitdampen.
Maak de knoflook schoon en doe in een knoflookpers. Doe de krieltjes in een ovenschaal en voeg wat olijfolie, zout en geperste knoflook toe. Hussel door elkaar en bak de krieltjes nog 15 minuten in de oven.
Breng een pan met water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Kook de broccoli in circa 5 minuten gaar.
Was de peterselie en snijd fijn. Als de krieltjes bijna klaar zijn in de oven, voeg de peterselie toe aan de schaal en roer een keer om. Smelt boter in een koekenpan. Dep de vis droog en voeg toe aan de pan. Bak aan beide kanten circa 3 minuten. Kruid met peper en zout.
Giet het water van de broccoli af. Haal de krieltjes uit de oven. Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden. Snijd de benodigde citroen in partjes en serveer bij de vis. Heerlijk om over de vis uit te knijpen!