Kabeljauw met hazelnotenkorst
en zomerse stamp
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram Griekse yoghurt
- 100 stuk(s) andijvie
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- 15 gram hazelnoten
- 2 theelepel(s) honing
- 120 gram kabeljauw
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 200 gram Griekse yoghurt
- 200 stuk(s) andijvie
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- 30 gram hazelnoten
- 4 theelepel(s) honing
- 240 gram kabeljauw
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram Griekse yoghurt
- 300 stuk(s) andijvie
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 eetlepel(s) grove mosterd
- 45 gram hazelnoten
- 6 theelepel(s) honing
- 360 gram kabeljauw
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram Griekse yoghurt
- 400 stuk(s) andijvie
- 1 stuk(s) citroen
- 4 eetlepel(s) grove mosterd
- 60 gram hazelnoten
- 8 theelepel(s) honing
- 480 gram kabeljauw
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 gram kruimige aardappelen
- 4 eetlepel(s) roomboter
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Tip 1: Heb je een keukenmachine? Doe de crumble voor de vis in een keukenmachine en je bent zo klaar! Tip 2: In de box zitten walnoten als extraatje, je kunt de hazelnoten ook door deze walnoten vervangen.
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen, snijd in vieren en kook in 15-20 minuten gaar.
Hak de hazelnoten fijn. Pers de helft van de knoflook in een kommetje en meng met de gehakte hazelnoten, de helft van de mosterd, de helft van de honing en peper en zout naar smaak.
Dep de vis droog en leg in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de vis met olijfolie, beleg met het mengsel van hazelnoten en druk het voorzichtig aan. Bak 20 minuten in de oven.
Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in tweeën. Gebruik 1 deel voor de yoghurtsaus en snijd het andere deel in partjes. Meng voor de saus de yoghurt, citroenrasp, citroensap en de andere helft van de honing en mosterd. Pers de achtergehouden knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de andijvie in reepjes en spoel schoon. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp grof met roomboter en zout. Meng de andijvie erdoor.
Haal de kabeljauw uit de oven. Schep de andijviestamp op een bord en leg de vis erop. Serveer met de yoghurtsaus en de citroenpartjes.